Így javíts meg egy Facebook-posztot

Biztos sokan futottatok már bele abba a hibába, hogy kitennétek kedvenc videótokat, vagy egy érdekes cikket az üzenőfalra, de valamiért nem úgy akar megjelenni, ahogy szokott: a kevésbé rosszabbik esetben csak a kép hiányzik az ajánló mellől, rosszabbik esetben viszont csak a hivatkozás linkjét jeleníti meg. Mindkettő elég zavaró tud lenni, a Facebook viszont kínál egy orvoslási lehetőséget.

Fejlesztőknek találták ki, de alapvetően segíthet a problémán a Facebook Debugger. Ez az oldal nem csinál mást, mint megkeresi és kijavítja azt a hibát, ami gátolja az általunk megosztani kívánt oldal betöltését. A program lefutása után minden valószínűség szerint úgy fog megjelenni kedvenc cikkünk/videónk, ahogy mi szerettük volna.

A text mezőbe annak az oldalnak/cikknek/videónak a linkjét kell bemásolnunk, amit meg szeretnénk osztani, majd megnyomni a Hibakeresés gombot. Ha a program lefutott, egy rakás kódot ír majd ki nekünk, amire igazából nincs szükségünk. Ha az og:image mezőnél megjelenik egy kép, akkor már sínen vagyunk: innentől kezdve az egyetlen teendő, hogy újra fogjuk a linket, és megosztjuk ott, ahol eddig is szerettük volna.

Ez a trükk különösen hasznos azoknak a felhasználóknak, akik munkájuk miatt is gyakran használják a Facebookot.

Comments

comments