Egyetlen GIF, amiből látszik, mekkora válságban van a mobilipar

Félreértés ne essék: az iparág gazdasági értelemben véve köszöni szépen, jól van, a készülékek fogyanak, nincs mitől tartani. De a mozikba is bemennek az emberek, mégis mindenki azt mondja, Hollywood válságban van. Miért? Mert egyelőre úgy tűnik, elfogytak az innovatív ötletek.

Valljuk be, az utóbbi években azért túl sok izgalmas újdonság nem született okostelefon-fronton. Szebbek lettek a kijelzők, vékonyabbak a készülékek, került bele ez-az, mint új fícsör, de ennyi. Talán ezért is lehet komoly siker az ismét piacra dobott, feltuningolt Nokia 3310 – erről bővebben ebben a videóban beszéltem.

A kínai Alcatelnek viszont nemhogy nem sikerült megugrania ezt a lécet, hanem konkrétan átbújt alatta. Mutatom, miről van szó:

Szóval ez a telefon az új A5-ös, és a képen nagyjából minden rajta van, amitől a gyártó úgy gondolja, kapkodni fognak a készülék után. Tegyük gyorsan hozzá, hogy erősen középkategóriás mobilról van szó, de hogy ebben a szegmensben fejlesztésként tényleg csak annyit tudnak felmutatni, hogy a hátlap villog, hát szóval izé. A legszebb az egészben, hogy valamikor jó 22 évvel ezelőtt kaptam egy rádiót, aminél ha feltekerted a hangerőt, a két hangszóróba épített 4-4 lámpa elkezdett villogni.

Ezt találta ki most újdonságként az Alcatel.

(gif via Index)

Comments

comments