Így nem lopják el a hackerek az életed

Az elmúlt napokban csak úgy záporoztak a különböző hírek, amelyek valamilyen hackertámadásról szóltak. Ott volt például a Facebook meghackelése, ami igen súlyos következményekkel járt: 50 millió felhasználó adata szivárgott ki. Majd jött egy etikus hacker, aki azt ígérte, letöri Zuckerberget a Facebookról. És ne felejtsük ki az Ubert sem, amelynél szintén több millió utas és sofőr adatai kerültek illetéktelen kezekbe.

Mindezek után az ember felteszi magának a kérdést: ha a nagy cégeket simán feltörik és adatokat lopnak tőlük, a mi számítógépünkhöz, mobilunkhoz és más kütyünkhöz is hozzáférhetnek? Sajnos a válasz az, hogy igen.

Tökéletes védelem, tökéletes megoldás nem létezik a hackerek ellen – a dolgukat viszont meg lehet nehezíteni azzal, hogy bizonyos dolgokra odafigyel az ember. Éppen ezért készítettem egy 8-as listát, aminek pontjait érdemes betartani ahhoz, hogy lehetőleg ne kerüljön ki a nagyvilágba az összes felhasználói adatunk, jelszavunk, bankkártya-információnk és a többi. A lista egész biztosan nem teljes, szóval hajrá, nyugodtan egészítsétek ki.

Comments

comments