álláskeresés címkéhez tartozó bejegyzések

Könnyen lehet állásod, ha okosan Facebookozol

Kifejezetten érdekes azt látni, hogy a Facebooknak nemcsak online, de offline téren is megkkora hatása van. A cégek ugyanis ma már nemcsak az alapján döntik el, hogy kit vegyenek fel dolgozni, hogy milyen az önéletrajzza vagy a motivációs levele, hanem azt is megnézik, mi mindent szokott közzétenni az illető a közösségi oldalon. Ez nemcsak a munkaadónak, de a munkavállalónak is előnyére válhat, mert így jó eséllyel olyan helyre fogják felvenni dolgozni, ahol jól is érzi magát. Persze ehhez az kell, hogy okosan használjuk a Facebookot.

Ez a jövő: értünk jön a HR

Korábban már írtam egy terjedelmesebb cikket arról, hogy miért is érdemes nemcsak az álláskereső oldalakat, de a közösségi csatornákat – például a Facebookot – figyelniük azoknak, akik épp munkát keresnek. Aztán egy picit mélyebbre ástam és kiderült: a következő néhány év nagy változást hozhat majd a HR és az álláskeresők életébe. Nyugaton már sok cég (például Bosch, Vodafone, Shell, Swarovski, stb.) alkalmaz szoftveres megoldásokat, amivel a jelentkezők közül a lehető legideálisabb jelöltet választhatják ki egy pozíció betöltésére. Sőt, már olyan megoldás is létezik, amivel nem az álláskereső jelentkezik egy hirdetésre, hanem a cég keresi meg a potenciális jelöltet.

Nagyon izgalmas téma, nem is lőnék le mindent előre, a hvg.hu-n ugyanis éppen erről írtam.

Így találhatsz állást a Facebookon

Egyelőre még nem a Facebook jut eszébe egy hazai álláskeresőnek, ha épp munka után néz, viszont már kifelejteni sem érdemes a munkaügyi központ – apróhirdetés – online álláskereső weboldalak szentháromsága mellett.

A közösségi munkakeresés egyre hatékonyabb, én pedig magáról a lehetőségről írtam a hvg.hu-n.