vlog címkéhez tartozó bejegyzések

London VLOG – Meghívott a Facebook

Néhány nappal ezelőtt készítettem el a Falcon Heavy tesztjéről szóló videót, amiben már (roppant titokzatos módon) már utaltam rá, hogy a következő adás(ok) különleges(ek) lesz(nek). Igen, kicsit sok a zárójel.

Jelentem, az új rész megérkezett. Szóval a dolog úgy volt, hogy a Facebook még tavaly novemberben belengette, hogy lesz egy izgalmas konferenciájuk Facebook Community Summit címmel Európában – egész pontosan Londonban. Ez azért is nagy dolog, mert ilyesmit még nem csináltak, pláne nem olyat, ami kifejezetten a közép-kelet-európai facebookosokra koncentrál.

Az esemény persze nagyon jól illeszkedik abba a koncepcióba (vagy nevezzük újévi fogadalomnak, ahogy jól esik), amit Mark Zuckerberg talált ki még az év elején, miszerint jobbá akarja tenni a Facebookot. Egész pontosan visszanyúlna a gyökerekhez, hogy a közösségi oldal erősítsen közösségi fronton. A Summitra úgy kellett jelentkezni, majd egy kiválasztási folyamat után értesítették a szerencséseket, hogy mehetnek. Bár a szervezésnek azért megvoltak a maga gyerekbetegségei, összességében nagyon jó móka volt a dolog.

Az eseményből készítettem egy kétrészes vlogot, egy utazós nappal és egy eseményes nappal. Ez most az első rész, szerességetek annyira, amennyire én szerettem felvenni és megvágni. (aka nagyon)

Berlin vlog: a város, ahol LÁTTAM A JÖVŐT (és a múltat is)

Néhány hete Berlinben jártam, ahol a Huawei (a tavalyi párizsi után) már másodjára tartotta meg a Eco-Connect konferenciáját. Beszéltek nekünk okos repülőterekről, mesterséges intelligenciáról és egy csomó más fontos dologról, közben pedig még arra is volt idő, hogy megnézzem a várost (illetve hát egy részét). Jó móka volt: